נישואים חד מיניים
נישואין בישראל עדיין נערכים לפי הדין הדתי. כידוע, אף אחד מהדינים הדתיים לא מכיר בנישואים חד מיניים. אשר על כן, למרות מאבקים חברתיים רבים, בני זוג להט"בים אינם יכולים להינשא בישראל. עד שנת 2006, לבני זוג מאותו המין לא הייתה גם היכולת להירשם כנשואים במשרד הפנים, גם אם נישאו בחו"ל. בשנה זו, בעקבות עתירה לבג"ץ נגד מנהל האוכלוסין במשרד הפנים, ניתן פס"ד תקדימי שחייב את משרד הפנים לרשום בני זוג מאותו המין שנישאו במדינה זרה כנשואים גם במנהל האוכלוסין.
בני זוג להט"בים שנישאו במדינה זרה, שבה מוכרים נישואים חד מיניים רשאים להירשם במרשם האוכלוסין כ"נשואים". בהצגת המסמכים הראויים, לפקיד הרישום אסור לסרב לרשום את מצבם המשפחתי החדש של בני זוג בהתבסס על היותם בני זוג מאותו מין. לדוגמא, פורטוגל היא אחת מ-29 המדינות בהן החוק מאפשר באופן רשמי לקיים נישואים אזרחיים בין בני אותו המין.
לדוגמא, תעודת הנישואים האזרחיים מפורטוגל מקובלת כתעודת נישואים חוקית במדינת ישראל, במדינות אירופה ובארצות הברית, ומקנה זכות להירשם בתעודת הזהות הישראלית ובמרשם האוכלוסין כזוג נשוי, כך שבשורת הסטטוס נרשם "נשוי" או "נשואה", ובספח מצוין השם המלא של בן או בת הזוג. בזכות הנישואים בפורטוגל והרישום במרשם האוכלוסין, בני הזוג מקבלים את כל ההטבות הנלוות לרישום. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג מקבל ויזת עבודה לארצות הברית, בן הזוג הרשום יכול להצטרף אליו לוויזת העבודה לארצות הברית תחת הוויזה של בן או בת הזוג.
משרד עו"ד לנקר-ירדני בעל ניסיון רב וייחודיות בטיפול וייעוץ בנושא הנישואין החד מיניים.